Pim Blijlevens wint kersttoernooi

In de maand december houdt de schaakvereniging Deurne reeds decennia lang in haar thuishonk D'n Houtenhoek haar Kerstschaaktoernooi.

Voor het gezelligheidstoernooi van dit jaar hadden zich op donderdagavond 11 december 36 deelnemers ingeschreven, die in groepen van 6 om de prijzen speelden.

De organisatie was weer perfect. Er was voor ieder nog een kerstpresentje en ook de mooie prijzen van de grote loterij vonden gretig hun weg naar het thuisfront.

In de hoofdgroep was het t/m de laatste ronde spannend. Uiteindelijk eindigden 3 spelers met 3,5 punten uit 5 partijen op gelijke hoogte.

De S.B.punten moesten de uiteindelijke volgorde bepalen.

Nr.1 werd Pim Blijlevens uit Mierlo, 2e Jos Swinkels uit Asten en 3e Johan Wuijts uit Helmond. Tibor Hurkmans was hier met 2,5 pnt en een 4e plaats de hoogst geplaatste speler van Deurne.

L: voorzitter Ger Dekker en R: winnaar groep 1 Pim Blijlevens

In groep 2 ging de beker naar Joep Peeters (HSC), die clubgenoot Roland Robinson een half puntje voor bleef. Op een half puntje daarachter eindigden Leo Zibret (huisschaker, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam) en Wilfried van de Kimmenade (HSC).

In groep 3 bleek Martien Verberne (SV Deurne) de sterkste. Embert Berkers (De Combinatie) werd 2e, terwijl Frits Boudewijns (SV Deurne) 3e werd.

In groep 4 ging de beker voor de eerste plaats naar Tim Van Leeuwen (SV Deurne) uit Liessel. Hij eindigde met ruime voorsprong op nummer 2: Piet van Wetten (SV Deurne) uit Aarle-Rixtel. 3e werd huisschaker Hennie Wolder.

In groep 5 deelden Frank Koster (SV Deurne) en Janny Hermans (SV Deurne) de eerste plaats. Na loting ging de beker mee naar Grientsveen. 3e werd hier Nathalie Cuijpers (SV Deurne) uit Liessel.

In de jeugdgroep bleek Marijn Bellemakers uit Vlierden de sterkste. Op een half puntje gevolgd door Daan Hubers. Laatstgenoemde bleef Jonas Ramaekers uit Griendtsveen weer een half puntje voor.

Prijzen loterij

De activiteitencommissie o.l.v. voorzitter Ger Dekker kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, met een record aantal deelnemers, en spannende partijen in een goede sfeer.